Prins Alwin en Adjudant Coen 2020-2021 crop

Carnavalsvereniging De Smoezen ook in coronatijd actief

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

VROOMSHOOP –   Daar waar veel omliggende verenigingen vooraf aankondigden dat ze geen nieuwe hoogheden zouden laten aantreden werd door De Smoezen vanaf juni gewerkt aan een seizoen met mogelijkheden. In principe werd een normale voorbereiding voor een normaal seizoen opgestart met een escape-mogelijkheid. Dat escape-scenario werd bij de aanvang van de 2e golf medio september in werking gezet.

In de weken voor het Prinsenbal werden alle Smoezen nieuwsgierig gemaakt door Medium Nellie, het typetje dat De Smoezen al langer kenden van de gala’s als Zware Van Nellie. Op anderhalve meter werd zaterdagavond in de Studio van het creatieve meesterbrein van De Smoezen, Niek Erents, een online Prinsenbal gepresenteerd. Vertegenwoordigers van optochtcommissie De Doppe, muziekkapel De Smoezenbloazers, de oud-prinsen van De Prinsengarde, De Dansmariekes en het bestuur van De Smoezen werden tijdens dit evenement geïnterviewd door vorst Tom Uitzetter waarbij er tussendoor flitsen te zien waren van de lokale Friese reporter Paulus Pietsma.

Na een uur en 11 minuten werd het grote geheim van De Smoezen gepresenteerd en kwamen Prins Alwin en Adjudant Coen gepresenteerd. Dit ervaren duo mag een 2e seizoen aan hun afgelopen succesvolle jaar vastknopen en samen met alle Smoezen zullen zij er, daar waar mogelijk, een prachtig jaar van gaan maken. De Smoezen hopen met deze aftrap van hun 70e carnavalsjaar de toon te hebben gezet en gezien het grote aantal views en de positieve reacties uit het carnaval-minnende Twentse land, kan het bijna niet uitblijven dat dit een vervolg krijgt.

De Smoezen hebben in ieder geval een leuke avond gehad!

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton