Roswitha Uitslag (002)

CDA Twenterand vraagt overtollige telefoons in te leveren

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

TWENTERAND – Roswitha Uitslag-van Riggelen wil wat doen in deze tijd en ze denkt dat velen van ons dat ook hebben: “Er schoot mij het volgende idee te binnen en ik hoop, ik hoop echt dat velen van jullie hieraan mee willen werken. De koning en onze minister Hugo de Jonge hebben opgeroepen om het “eenzaamheidsvirus” tegen te gaan. Vooral voor die mensen die nu noodgedwongen geen bezoek mogen ontvangen om allerlei redenen. Verpleeghuizen worden gesloten en videobellen is een manier voor ouderen om toch in contact te blijven met familie en vrienden. Videobellen kan op veel manieren. Via de webcam van een computer maar ook op telefoons. Als er aan de voorkant een camera op zit is dat vaak al genoeg. Een oud toestel voldoet al!

Wat is de bedoeling:
Heb je een oud(er) apparaat in de kast liggen dan niet meer wordt gebruikt? Dan willen we deze gaan verzamelen. Zorg dat de pincode gereset is, dus geen pincode op het toestel en dat de app voor het beeldbellen al geïnstalleerd is. (Skype- of Face time). Ook is een goed zichtbare plek van de app op het apparaat aan te raden zodat het opstart-icoon van het programma zonder problemen kan worden gevonden. Vergeet de oplader niet!

Waarom dit initiatief:
Misschien denk je maar iedereen heeft toch een telefoon? Ik denk het niet! Ik hoop dat we hierdoor meer ouderen in contact kunnen brengen met anderen en een klein steentje kunnen bijdragen. We hebben dit met de verschillende verzorgings- en verpleegtehuizen overlegd in onze gemeente en zij zijn geroerd, en vinden dit een topactie. Mocht blijken dat we straks telefoons over gaan houden dan gaan we deze na de crisis doneren aan een goed doel.

Wat kun jij doen:
Heb je een telefoon over, met een camera en wil je deze afstaan, lever deze dan in, in een gesloten envelop op één van de volgende adressen: Graag in de brievenbus deponeren en niet aanbellen, om zoveel mogelijk contact te vermijden!
Let daarbij nog even op de volgende punten:
• is de pincode van het toestel verwijderd en is het toestel gereset;
• heb je de app geïnstalleerd en op een goede zichtbare plek op het toestel gezet (Skype of Face-time)
• heb je de oplader ook meegeleverd

Vriezenveen: Martino Vos De Koolmees 22 7671 VP, Frouwke Bramer Garvesingel 59 7672 BK
Vroomshoop: Roswitha Uitslag- van Riggelen, Hoofdstraat 33 7681 DJ
Westerhaar: Alie Reekers Hoofdweg 182 7676 AK
Den Ham Johan Oordt Grotestraat 20 7683 BB

We hopen dat er meer mensen mee willen helpen en hun adres willen opgeven als inleverpunt. Mocht je mee willen helpen, geef dit dan door via e-mail: r.uitslag@twenterand.nl of via de app: 0652831909

Houd de Facebook pagina’s: CDA Twenterand of Roswitha Uitslag- van Riggelen & Twenterandse politiek goed in de gaten voor meer info. En last but not least. Help ons door te delen. Hoe meer mensen dit lezen hoe beter dit is. Dank jullie”.

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton