Drive-in Dienst in kerstnacht bij Wit Kerkje

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

DEN HAM/GEERDIJK –  Op kerstavond, 24 december, zal er voor de eerste keer in deze regio een kerst drive-in dienst worden
gehouden met als decor het sfeervolle Wit Kerkje gelegen aan de Geerdijk. Als gevolg van de huidige maatregelen is er gezocht naar een mogelijkheid om op kerstavond de kerstklanken te delen zonder de grenzen van de regels op te zoeken, zodoende is er een idee ontstaan voor een drive-in dienst. Het afwisselende programma is samengesteld door het creatieve team van Wit Kerkje en BLAZE. Vanaf 20:15 uur wordt er een aantal diensten georganiseerd van ongeveer 30 minuten.

Vanuit de auto kun je een dienst bijwonen, het is daarbij belangrijk om de regels van het RIVM in acht te houden, dit vereist dat iedereen in de auto blijft. Het programma omvat Kerstklassiekers met ‘live’ blazers en gevoelige luisterliedjes. Ook het kerstverhaal zal niet ontbreken, deze zal op meeslepende wijze worden vertolkt door Inge Rozema. Voetgangers en fietsers worden niet toegelaten op het terrein en het kerkgebouw is gesloten. In verband met de beperkte ruimte dient men zich online op te geven, indien er nog plek is krijg je een reactie met daarin de tijd van de dienst waaraan je kunt deelnemen.

BLAZE bestaat uit 3 generaties van de familie Ekkel, waardoor het begrip Trio Ekkel een nieuwe bijzondere betekenis heeft gekregen. Opa Henk (trompet), vader Pieter (trombone), moeder Mirjam
(saxofoon), dochter Suze (saxofoon) en zoon Senne (Euphonium) vormen het ensemble. Het gaat dus om 1 gezin met opa als aanvulling. De jongste zoon Silvijn (6 jaar) staat te popelen om ook mee te doen.

In de persoon van Edward William is er een zeer geschikte zanger gevonden. Kenmerkend is zijn warme stem waarmee hij bij velen de gevoelige snaar weet te raken. Bijzonder is dat hij als zanger/pianist zichzelf begeleid op één van zijn zelf gefabriceerde portable vleugels, een concept om elk bestaand keyboard in een handomdraai te transformeren tot een stijlvolle eye catcher voor thuis of op een podium. Voor deze gelegenheid neemt hij een speciale X-mas edition mee. Kortom een èchte aanrader voor sfeervolle live muziek met een exclusieve uitstraling.

OPGAVE: De toegang is gratis maar er is ter plaatse gelegenheid om op een veilige manier een vrijwillige bijdrage te leveren om de kosten te dekken. Het is verplicht om je van tevoren online op te geven waarbij elke auto apart moet worden aangemeld. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op www.witkerkje.com . Bewijs van aanmelding dien je bij aankomst te laten zien, tevens krijg je aanvullende instructies die opgevolgd moeten worden.

Op deze originele wijze kunnen we samen genieten van warme kerstklanken en het geweldige verhaal van Kerst.

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton