Zwembad Den Ham winnaar Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

Stichting Zwembad De Groene Jager uit Den Ham heeft de titel Vrijwilligersorganisatie 2018 verdiend. Het zwembad wordt nu bijna zes jaar volledig gerund door een groep van ongeveer 200 vrijwilligers uit het dorp Den Ham. De gemeente wilde het zwembad zes jaar geleden sluiten, maar De Hammer gemeenschap en lokale ondernemers hebben ervoor gezorgd dat het zwembad is overgenomen en een stichting is geworden. Een groot deel van de bevolking van Den Ham is betrokken bij het zwembad en zet zich in voor het behoud van het zwembad. Naast het zwemmen worden er ook andere activiteiten aangeboden, zoals volleybalwedstrijden en een zwemfonds waaruit kaartjes worden betaald voor uitwisselings-kinderen, schoolzwemmen, en het beschikbaar stellen van zwemkaarten en -abonnementen voor gezinnen die minder geld te besteden hebben. Wat dit zwembad bijzonder maakt is de chemie tussen vrijwilligers en betrokken inwoners die er samen voor zorgen dat het allemaal soepel verloopt. De jury vindt het indrukwekkend dat de totale gemeenschap in Den Ham bij dit initiatief betrokken is. Het draagt wezenlijk bij aan het behouden van de leefbaarheid van het dorp Den Ham. Het is bewonderenswaardig dat de hele stichting draait op vrijwilligers, zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau.

Tweede en derde plaatsen
Tweede plaatsen waren er voor vrijwilliger Nuran Florissen-Kapikiran uit Deventer en vrijwilligersorganisatie Stichting Veteranen Deventer uit Deventer. De derde plaatsen zijn voor vrijwilliger Herman Holtmaat uit Luttenberg en vrijwilligersorganisatie Pop Up Your Talent uit Zwolle.

Publieksprijs
De Overijsselse Vrijwilligersprijs kent naast de juryprijzen ook een publieksprijs. Op www.ovp2018.nl hebben de inwoners van Overijssel en daarbuiten een stem kunnen uitbrengen op hun eigen favoriet. In totaal zijn er 15 945 stemmen uitgebracht. De Publieksprijs voor organisaties is gewonnen door Buurthuis Veur Mekaar uit Bergentheim. Met 375 stemmen haalde de organisatie 6 procent van het totaal aantal uitgebrachte stemmen.

Frank Oude Breuil uit Albergen wint als individuele vrijwilliger de publieksprijs met 661 stemmen en 11 procent van het totaal aantal uitgebrachte stemmen. Hans Nieboer uit Vroomshoop behaalde een eervolle derde plaats.

De organisatie van de Overijsselse Vrijwilligersprijs is in handen van Arcon, in nauwe samenwerking met Sportservice Overijssel, Rijnbrink, Stimuland, Landschap Overijssel, OVKK, VOSVI, Zorgbelang Overijssel en Vrouwenplatform Carrée.
Met de Overijsselse Vrijwilligersprijs willen de Provincie Overijssel en de organisatoren hun grote waardering uiten voor de – vaak onzichtbare – inzet van al die duizenden Overijsselse vrijwilligers.

Lees meer over: , , , ,

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton