Gemeentehuis Twenterand

College antwoordt GBT over centrumontwikkeling Vroomshoop

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

TWENTERAND/VROOMSHOOP –  In januari, al voor de coronacrisis, is aan de verschillende winkeliersverenigingen in Twenterand gevraagd wat er speelt en leeft. Daarnaast loopt het traject met de HMO. En nu door de coronacrisis maken we gebruik van het crisisarrangement van de Provincie Overijssel in samenwerking met de winkeliersverenigingen. Dit allemaal om de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de centra te behouden.

RVO noemt in de brief vijf hoofdpunten. Daarin kan het college zich vinden. Deze zullen als leidraad gebruikt worden. Het is op dit moment niet mogelijk om een puntsgewijze toelichting per kern te geven.

De gemeente Twenterand heeft een aanvraag ingediend die is goedgekeurd door de Provincie Overijssel. In totaal gaat het om een bedrag van €20.000,-, dat in overleg met de winkeliersverenigingen uit Twenterand besteed gaat worden. Er is gestart om de winkeliersverenigingen (online) bij elkaar te brengen en de samenwerking verder tot stand te brengen. De sector recreatie en toerisme wordt ook betrokken in de samenwerking.

GBT vindt dat we de tering naar de nering moeten zetten. Voor wat betreft de laatste fase van de centrumontwikkeling Vroomshoop geen geld naar nieuwe (megalomane) plannen, zoals een mogelijke verplaatsing van winkels in Vroomshoop, maar behouden wat we hebben en dit opwaarderen. Hoe kijkt het college hier tegenaan?

Het college verwijst naar een onderzoek om te komen tot een mogelijke verplaatsing van winkelcentrum het Linderflier, dat zoals bekend door het college aan de HMO gegeven is. Een verplaatsing is mede afhankelijk van de bereidheid van de ondernemers hieraan mee te werken.

Het college is bereid om de uitkomsten van het onderzoek mee te nemen van het onlangs gehouden ‘Koopstromenonderzoek 2020 in eventuele toekomstige acties.  Daarin geven  consumenten aan dat de aanwezigheid van groen, sfeer/uitstraling, faciliteiten (wifi, bankjes) en stallingsmogelijkheden voor fietsen beter kunnen. Dit zal voor hogere waarderingscijfers zorgen en meer aantrekkingskracht van discounterplein Linderflier. Voor wat betreft de Julianastraat kunnen de overbodige verkeersdrempels verwijderd worden.

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton