Fractie SGP Twenterand stelt vragen over stikstofproblematiek

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

In antwoord op eerdere vragen die gesteld zijn door PvdA/Groenlinks meldt u dat er geen inventarisatie is van Twenterandse bedrijven die een knelpunt vormen voor stikstofgevoelige natuurgebieden die in aangrenzende gemeenten aanwezig zijn. Ook geeft u aan dat u zich nog beraadt hoe wordt omgegaan met de stikstofproblematiek. Verder worden de ontwikkelingen op landelijk en provinciaal niveau nauwlettend in de gaten gehouden. U wekt de indruk dat vergunningverlening en ook de planontwikkeling tot nadere orde wordt uitgesteld. Een voorbeeld is dat ontwikkeling van het industrieterrein Garstelanden stil ligt. De SGP vindt dat bij stilstand in de planontwikkeling en vergunningverlening de leefbaarheid van Twenterand in het geding is. Daarom heeft SGP ook de volgende vragen.

1. Welke knelpunten zijn er in Twenterand rondom de stikstofproblematiek?
2. Geeft Twenterand gehoor aan de oproep van o.a. Bouwend Nederland om vergunningen en planontwikkeling zoveel mogelijk te laten door gaan binnen de kaders, ondanks dat er depositie van stikstof plaatsvindt.
3. Welke acties onderneemt u rondom het industrieterrein Garstelanden? (Het College hoeft dus niet af te wachten, maar moet met de ondernemers die in feite belemmert worden al het mogelijke doen om de verdere ontwikkeling te bespoedigen.)
4. Welke acties en contacten heeft u met de Twenterandse bedrijven en afdelingen van belangenorganisaties die bekend zijn in Twenterand (alle sectoren) ondernomen rondom de stikstof problematiek?
5. De agrarische sector is vooral de laatste tijd weggezet als ‘milieu onvriendelijk’. Hoe blijft het College zich inzetten voor de bestaande agrarische sector in Twenterand? Hoe geeft zij uitting aan de waardering van deze sector?

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton