Het Punt juni 2022 (002)

Tijdelijke opvang asielzoekers in Het Punt in Vroomshoop

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

VROOMSHOOP – Veiligheidsregio Twente (VRT) en de gemeente Twenterand treffen samen voorbereidingen voor een tijdelijke opvanglocatie van twee weken voor asielzoekers in Vroomshoop. Vanaf woensdag 27 juli tot en met dinsdag 9 augustus zijn er 225 plekken beschikbaar voor crisisnoodopvang in Het Punt. Het gaat om vluchtelingen die in het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel niet direct geholpen kunnen worden. Na twee weken vertrekken de asielzoekers weer en neemt een volgende gemeente het stokje over.

De rijksoverheid is druk bezig met het vinden van een structurele oplossing om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. Maar voor de korte termijn moet er nu iets gebeuren. Ter Apel is te vol en mensen brengen de nacht steeds vaker door op stoelen en in tenten. Dat is inhumaan en onacceptabel. Daarom hebben alle 25 veiligheidsregio’s in Nederland de opdracht gekregen om crisisopvangplekken te regelen. In overleg met de 14 Twentse gemeenten is Twenterand bereid om de locatie in Vroomshoop te openen voor de asielzoekers voor deze korte periode.

Gastvrije gemeente
In de twee weken waarin de asielzoekers worden opgevangen, is Het Punt gesloten voor publiek. “In die vakantieperiode stonden daar toch al geen activiteiten gepland”, legt burgemeester Hans Broekhuizen uit. “Dit is voor onze gemeente dan ook een geschikte locatie én een geschikte periode om dit te kunnen doen voor twee weken. We zijn een gastvrije gemeente, zeker ook voor mensen die wel een beetje hulp kunnen gebruiken. Ik weet zeker dat we dat ook zijn voor de vluchtelingen die we in Het Punt onderbrengen.”

Lees meer over: , , , ,

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton