logo pvda-groenlinks twenterand

Vragen PvdA/GL over ingewikkelde regelingen voor ouderen

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

TWENTERAND – De ombudsman heeft de afgelopen week geconstateerd dat ouderen geld en ondersteuning mislopen omdat ze de regelingen en de weg naar ondersteuning niet kennen. Gevolg is dat er ouderen in Nederland zijn die onder het sociaal minimum leven. De PvdA GroenLinks Twenterand wil graag weten of dit ook het geval is in Twenterand en of hierop actie gewenst en nodig is. Daarom heeft de PvdA GroenLinks Twenterand de volgende vragen:

1. Is het onderzoek: Met te weinig genoegen nemen van de Ombudsman u bekend? Is in Twenterand sprake van een groep ouderen die beperkt of geen beroep doet op regelingen en voorzieningen waar zij recht op hebben?

2. Heeft u inzichtelijk hoeveel 65-plussers er in onze gemeente zijn, die recht hebben op toeslagen en ondersteuning? En heeft u inzicht hoe groot de groep is die hier ook daadwerkelijk gebruik van maakt?

3. Op welke manieren brengt u de regelingen waar ouderen recht op hebben onder de aandacht van 65-plussers in onze gemeente? Worden ouderen hier proactief op geattendeerd? Kunnen de organisaties als St. Boot en St. Zorgsaam hier een actieve rol in spelen?

4. Ziet u mogelijkheden om het systeem van aanvragen van toeslagen en andere regelingen die er voor ouderen zijn in de gemeente Twenterand toegankelijker te maken?

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton