logo gemeente twenterand

Wethouderskandidaten nieuw college Twenterand

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

TWENTERAND – De bespreking voor een nieuw coalitieakkoord tussen Gemeentebelangen Twenterand en ChristenUnie Twenterand is in een fase beland dat het moment gekomen is om de kandidaten voor de wethouders bekend te maken. Namens GBT zijn de wethouderskandidaten Mark Paters, Roel Koster en Aimée van der Ham. De CU stelt Arjan Hof voor als kandidaat-wethouder.

Mark Paters en Roel Koster waren de afgelopen 4 jaar ook wethouder in het college van B en W van Twenterand. De derde GBT-wethouder is Aimée van der Ham uit Emmen. Zij is op verschillende terreinen werkzaam geweest en momenteel bestuursadviseur bij het Wetterskip Fryslân, waar ze zich beweegt in de driehoek bestuur – organisatie – politiek. Van der Ham heeft ook de nodige politieke ervaring en was en is zeer actief in het openbaar bestuur. Zo was zij raadslid en later fractievoorzitter namens een lokale partij in respectievelijk Borger-Odoorn en Emmen, lijsttrekker en statenlid in de provincie Drenthe namens een groep lokale partijen. En nog steeds bekleedt zij verschillende bestuursfuncties, waaronder het Kennispunt lokale politieke partijen. Dit jaar was Van der Ham na de gemeenteraadsverkiezingen nog informateur in de gemeente Assen. Marcus Elzinga, fractievoorzitter GBT: “Aimée is een typische lokale partij bestuurder. Ze kijkt altijd vanuit een lokale blik naar zaken die spelen met als uitgangspunt wat het betekent voor de inwoners. Om dat goed aan te voelen helpt het als je dan gaat wonen waar je wethouder wordt. Dat gaat ze dan ook doen.”

Arjan Hof uit Enschede is de beoogd wethouder voor de ChristenUnie in het college van burgemeester en wethouders. Hof is momenteel werkzaam als commercieel manager voor Eurorail. Daarnaast kan ook hij bogen op de nodige bestuurlijke ervaring. Voor de ChristenUnie was hij bestuursadviseur in welke rol hij 170 lokale en provinciale bestuursafdelingen adviseerde op het gebied van strategie, positionering en profilering. Sinds 2016 is Arjan Hof lid van Provinciale Staten van Overijssel. Scheidend wethouder en toekomstig fractievoorzitter van de ChristenUnie Twenterand Martha van Abbema over haar opvolger: “Arjan Hof neemt veel politieke ervaring mee vanuit de Staten van Overijssel en is vanuit een aantal dossiers al erg betrokken bij Twenterand. Daarnaast is Arjan ook een aimabele ‘Tukker’ die goed past in onze gemeente.”

Zodra het coalitieakkoord klaar is worden de vier wethouders geïnstalleerd.

© Stichting Delta Media Groep
Website door Webton