Amicitia blijft punten verzamelen

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

De eerste helft kende een moeizame start voor de oranjekragen. De Wâlden kreeg te veel vrijheid en stond al snel op een 0-2 voorsprong. Amicitia herstelde dat met vier achtereenvolgende treffers binnen zeven minuten naar 4-2. Beide ploegen toonden zich goed aan elkaar gewaagd en scoorden om en om. Het lukte De Wâlden zelfs om een voorsprong te nemen (7-8 en 8-9), maar Amicitia corrigeerde dat vlak voor rust en ging met een 10-9 voorsprong de kleedkamer in.

Een te slap begin zorgde er voor dat Amicitia te vaak mee ging in het spel van de tegenstander. Op momenten dat Amicitia kon doordrukken gaf het De Wâlden weer ruimte om terug te komen. Het opvolgen van goede tactische afspraken verdwijnt soms uit beeld, terwijl op andere momenten juist wel het kwaliteitsverschil wordt uitgedrukt in doelpunten. Niet handig als je hoe dan ook een overwinning wil bijschrijven.

Het moest dus anders en beter na rust, vertelde trainer/coach Patrick Hage zijn spelers. En zij pakten die boodschap positief op. Onder aanvoering van de hardwerkende uitblinker Bas Drent was binnen zeven minuten na de hervatting de stand opgetrokken naar een min of meer geruststellende 15-10. De Wâlden zocht naar een passend antwoord, toonde zich een stugge tegenstander en probeerde tot vlak voor het einde in het spoor van Amicitia te blijven (18-15 en 20-17). In de laatste minuten werd de wedstrijd in het slot gegooid door doelpunten van Marloes Nijkamp en David Sluijer. Eindstand 22-17.

Het blijft lekker spannend in poule B. Koploper Ritola verstevigde haar koppositie via een 17-19 overwinning bij MIA. ODIK en Noviomagum zorgden in een ware thriller voor een 20-19 eindstand, waarbij ODIK in de laatste twee minuten een 17-19 achterstand wegpoetste. Zodoende staan deze beide ploegen nu samen met Amicitia op een gedeelde tweede plaats met elk vier verliespunten.

Komende zaterdag speelt Amicitia de laatste thuiswedstrijd om 15:30 uur tegen Noviomagum. Bij de competitiestart verspeelden de Vriezenveners begin september de eerste punten in Nijmegen. Een interessante ontmoeting dus, waarbij de winnaar zicht blijft houden op de kopgroep in de poule.