Voorwaarts vecht zich van 0-3 naar 3-3

Gepubliceerd op
Gepubliceerd in
Deel:

Er werd daarom voor een 3-4-3 formatie gekozen. Dat was geen succes. Na 33 minuten stond er een 0-3 stand op het scorebord. Na het gebruikelijke aftasten vond Mark Boshove na 19 minuten het eerste lek in de verdediging. Tot zijn eigen verbazing kon hij geheel vrijstaand de 0-1 binnenlopen. In de 28e minuut verdubbelde Boshove de score van 11 meter na een terecht toegekende penalty: 0-2. En in de 33e minuut voltooide Boshove zijn hattrick: 0-3. Nijzink wijzigde zijn systeem in 4-4-2 en vanaf dat moment ging het beter lopen. Kevin Klos miste in de 40e minuut nog een goede kans, maar 1 minuut later liet Gert Dogger nog maar eens zien, hoe het wel moet. Met een prachtige uitgekiende lob verschalkte hij met zijn linker been de lange doelman Op de Haar: 1-3. Dit doelpunt en een donderspeech van Nijzink zorgde voor een duidelijk betere 2e helft.

Bernd Bove had in de 48e minuut weinig geluk na goed doorzetten. Maar in de 59e minuut was het wel raak. Mauro Slatius werd diep gestuurd , schudde een verdediger van zich af en vond met een strakke schuiver de verste hoek: 2-3. Voorwaarts drong steeds meer aan maar Kloosterhaar loerde op de geboden ruimte. In de 62e en 67e minuut ontsnapte Voorwaarts nog 2x aan een grotere achterstand, maar het geloof in en beter resultaat bleef. En in de 84e minuut leverde dit de 3-3 op. Mauro kon door het midden opstomen, zijn schot van 25 meter werd licht getoucheerd en daardoor onhoudbaar.

Voorwaarts ging op zoek naar de overwinning en dat lukte bijna. Een prima voorzet vanaf rechts werd niet goed gecontroleerd door Mauro Slatius waar een schot ineens misschien een betere oplossing zou zijn. De bal kon daardoor makkelijk door de keeper worden opgepikt. Het op zoek gaan naar de overwinning leverde bijna een deksel op de neus op toen Boshove in de 93e minuut geheel vrij voor de goed keepende Sander Berghuis de bovenkant van de lat vond.

Over 2 weken gaan we naar Nijverdal. DES is dan onze gastheer.
Rest nog te vermelden dat de jeugdige scheidsrechter Niels Mulder een uitstekende wedstrijd floot.
Aanstaande donderdag oefent Voorwaarts thuis tegen Sportlust Vroomshoop om 20:00 uur.

Berghuis; Scherphof, Boertje, Roelofs; van Nuil, Klos, Bove, Eggink(75 N Wessels); Dogger, Harms en Slatius.